Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling bildar lokalförening i Nordvästra Skåne

By 7 september 2022No Comments

Styrelsen MED Nordvästra Skåne Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling (MED) ökar starkt i nordvästra Skåne, där de ställer upp i kommunvalen i Helsingborg, Höganäs och Åstorp. Nu bildar de en gemensam lokalförening, Medborgerlig Samling Nordvästra Skåne.

Laszlo Pongo, gymnasielärare, är ordförande för den nybildade föreningen.

– Alltför mycket missköts i Sverige idag, det behövs en ny kraft i politiken. Vi är en grupp engagerade människor som brinner för att sprida liberalkonservativ politik i vår del av Skåne, och vi blir fler hela tiden. Med allt det ideella engagemang som våra medlemmar lägger ner är jag övertygad om att vi har en god chans att komma in i kommunfullmäktige där vi ställer upp.

Tio kommuner ingår i den nya lokalföreningen: Bjuv, Båstad, Höganäs, Helsingborg, Klippan, Landskrona, Perstorp, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Frågor som står högt på dagordningen för MED i kommunvalen är att stoppa skatteslöseriet, öka medborgarnas inflytande över beslut som berör dem, värna jordbruksmarken och återinföra tjänstemannaansvar.

Styrelseledamöterna i den nya lokalföreningen kommer från fyra olika kommuner: Laszlo Pongo, Göran Dybner och Maria Gottschalk från Helsingborg, Fredrik Persson och Kerstin Thurdin från Höganäs, Staffan Silvegren från Klippan samt Ulf Liljankoski från Åstorp. Den sistnämnde lämnade i våras Centerpartiet i Åstorp, där han var ordförande, för att istället kandidera för MED.

– Jag är övertygat borgerlig, och liberal, och anser att det är av högsta vikt att bedriva en politik där individens frihet sätts i fokus, säger Ulf Liljankoski. Samhällets minsta beståndsdelar – individen, personen, barnen, småföretagen – ska aldrig ställas i periferin utan alltid finnas i centrum i alla våra beslut. De beslut som tas utifrån detta perspektiv innebär större frihet och möjligheter för individen att påverka sitt liv och mindre makt för kollektivet att styra och begränsa individen.

(Bild på ordförande Laszlo Pongo bifogad)

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik. 2022 ställer MED upp i valet till riksdagen samt till 11 regioner och 65 kommuner.

www.www.med.se