Skip to main content
Okategoriserade

Georgios Tsiouras lämnar Moderaterna för MED i Nynäshamn

By 16 april 2021No Comments

Georgios Tsiouras Fotograf/Källa: Privat

Georgios Tsiouras lämnar Moderaterna och bygger nu upp Medborgerlig Samling i Nynäshamns kommun. Sedan han gav sig in i politiken 2009 har Georgios Tsiouras haft ett flertal förtroendeuppdrag inom Nynäshamns kommunstyrelse, kommunfullmäktige och kommunala bolag. Nu vill Georgios Tsiouras förbättra skolan, näringslivet och kommunens ekonomi – frågor som sedan länge är centrala för Medborgerlig Samling.

Nynäshamns-posten rapporterar att den välkände kommunpolitikern Georgios Tsiouras har blivit medlem i Medborgerlig Samling. I kommunvalet 2018 fick Georgios Tsiouras hela 116 personkryss, och blev därmed en av de mest kryssade kandidaterna i hela Nynäshamns kommun. Tsiouras meddelade redan i förra veckan att han lämnar sina nuvarande förtroendeuppdrag för Moderaterna.

– Jag har saknat en öppen kommunikation hos M i Nynäshamn, säger Georgios Tsiouras. – Medborgerlig Samling är en ny borgerlig kraft och lokalpolitiken i Nynäshamn behöver någonting nytt. Tre frågor som jag tycker att kommunen måste prioritera är att se till så att skolan har bra förutsättningar, att den lokala näringslivspolitiken utvecklas och att kommunens ekonomi förbättras. Det kommer jag att jobba för som medlem i Medborgerlig Samling.

Medborgerlig Samling har sedan tidigare en stark närvaro i alla Nynäshamns grannkommuner. Thomas Jäderström är en av företrädarna för nätverket ”MED Stockholm Syd”, som organiserar partiets verksamet i 8 kommuner på Södertörn.

– Nynäshamn har varit den pusselbit som vi hittills har saknat i det mycket framgångsrika arbetet i södra Stockholms län, säger Thomas Jäderström. – Vi tycker att det är fantastiskt roligt att Georgios har kommit till oss, och har stora förhoppningar om ett mycket lyckat samarbete.

Nu börjar arbetet med att bygga upp den lokala organisationen och ta fram en valplattform inför kommunvalet 2022 i Nynäshamn.

– Medborgerlig Samling har redan ett antal medlemmar i kommunen och vi ska bli fler, säger Georgios Tsiouras. Jag kommer att arbeta hårt och välkomnar alla som vill hjälpa till att bygga upp vår lokalförening i Nynäshamn.

————————————-

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.