Skip to main content
Pressmeddelande

Emilie Pilthammar ansluter sig till Medborgerlig Samling

By 18 januari 2020No Comments

Emilie Pilthammar, tidigare moderat gruppledare och kommunalråd i Sölvesborgs kommun, berättar i dagens Blekinge Läns Tidning (BLT) att hon har gått med i det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling. Pilthammar lämnade Sölvesborgs kommunstyrelse i maj 2019 och har sedan dess tagit paus från politiken. Nu blickar hon framåt mot valet 2022.

Emilie Pilthammar har i närmare 20 år varit engagerad i politiken genom medlemskap och förtroendeuppdrag för Moderaterna. Hon har haft ett flertal tunga uppdrag sedan hon 2006 valdes in i både Sölvesborgs kommunfullmäktige och Landstingsfullmäktige i Blekinge. Efter valet 2018 var Emilie Pilthammar en av initiativtagarna till Samstyret – den koalition mellan fyra partier som idag styr Sölvesborgs kommun. I maj 2019 lämnade Pilthammar sina politiska uppdrag efter den behandling som hon utsattes för av vissa medier och av sitt parti sedan hon hade publicerat en skämtbild på sociala medier.

BLT publicerar idag en intervju med både Emilie Pilthammar och Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé. I intervjun berättar Pilthammar om sitt nya engagemang i Medborgerlig Samling.

“Jag har ett stort samhällsengagemang. Pausen från politiken har gett mig perspektiv och jag känner nu att det är dags att komma tillbaka och göra skillnad”, säger Emilie Pilthammar. “Jag uppmärksammade Medborgerlig Samling när jag fortfarande var aktiv i Moderaterna, och har kunnat konstatera att Medborgerlig Samling både har ett idéprogram och sakpolitiska program som är i linje med mina åsikter”, fortsätter Pilthammar.

Medborgerlig Samling är sedan valet 2018 representerat i fullmäktige i tre sydsvenska kommuner: Laholm, Höör och Torsås. Målsättningen inför valet 2022 är att göra stora insteg på lokal och regional nivå, samt även att ta mandat i riksdagen.

“Att Emilie Pilthammar väljer att ansluta sig till Medborgerlig Samling betyder väldigt mycket för oss och i förlängningen för Sölvesborg, för Blekinge och för Sverige. Hon är en orädd person med politisk erfarenhet och ett stort lokalt och regionalt stöd. Hon står upp för vad hon tror på och har alltid haft fotfästet kvar i verkligheten”, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.

I intervjun i BLT berörs både vad som har varit och vad som komma skall.

“Jag kommer att samla nya medlemmar och nu i första hand göra skillnad lokalt och regionalt. Vi ska bygga den nya, frihetliga medborgarrörelsen underifrån, från kommunerna och uppåt. Jag har också ett särskilt engagemang i skolfrågor, där MED ligger helt rätt med fokus på kunskap och nivågruppering”, kommenterar Emilie Pilthammar.

Länk till artikeln i BLT: https://nxt.blt.se/solvesborg/medborgerlig-samling-ar-emilie-pilthammars-nya-parti/

————————————–

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommuner; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.