Skip to main content
Okategoriserade

Över en miljon har nåtts av polistext

By 6 september 2017No Comments

Thomas Martinsson, Stockholmspolis och medlem i Medborgerlig Samling, delade i förra veckan med sig av sina personliga tankar kring knivskärningen av en poliskollega på Medborgarplatsen i Stockholm. En knapp vecka senare har hans inlägg nått drygt en miljon.

Hur känns det att ditt inlägg nått mer än en miljon?

– Det är en surrealistisk känsla att så många nåtts av mitt inlägg, ungefär som om jag skulle ha upptäckt universum. I vanliga fall brukar det vara något tiotal, ibland upp till 100 personer som gillar mina inlägg. Detta inlägg har gillats av mer än 28 000, säger Thomas Martinsson.

Har du fått några kommentarer från kollegor eller från allmänhet?

– Från kollegor har jag hittills enbart fått positiva kommentarer, både personligen och per e-post. Många har sagt att det var ett jättebra inlägg som behövdes när utvecklingen ser ut som den gör. En hel del har också sagt att det var bra att jag hade modet att ta bladet från munnen. Även från allmänheten har det övervägande varit oerhört positiva kommentarer men ungefär en av hundra har varit kritiska till mitt inlägg. Tyvärr förekommer det även en och annan plump kommentar. De senare kommer man inte undan om frågan ska diskuteras, tror Thomas Martinsson.

Varför tror du att just detta inlägg fått en så stor spridning?

– Jag tror att det finns en frustration bland allmänheten över att politiker och etablissemang saknar förståelse för den oro som vanliga människor känner i och med samhällsutvecklingen. Det är bland annat därför jag engagerat mig i MED, Medborgerlig Samling, som tar dessa frågor på allvar med realistiska samhällslösningar istället för tomma ord och verkningslös plakatpolitik. Jag menar att alla etablerade partier både måste vilja och våga prata om den oro över minskande trygghet som så många medborgare ger uttryck för. Samtidigt måste vi få till samtalsklimat så att människor vågar kritisera och debattera integration med mera utan att de anklagas för att vara rasister eller främlingsfientliga av kulturelit, etikettpolitiker och andra. Samhällsproblem måste debatteras och nämnas vid deras rätta namn om vi ska kunna få till stånd en sund utveckling och motverka rasism och dylikt. Här har alla partier en väldigt viktig roll.

Sedan tror jag också att en bidragande orsak är det faktum att jag som polis givit uttryck för något som många upplever inte längre fungerar. Folk har behov av trygghet och prioriterar ofta detta före jobbåtgärder och andra områden som politikerna prioriterar. I takt med att tryggheten successivt minskat har det skapats ett uppdämt behov som fått utlopp genom mitt inlägg, ungefär som om man träffat en vattenledning som sprungit läck, säger Thomas Martinsson.

Slutligen, är det något mer som du tänkt på efter detta genomslag?

– Jag vill ta tillfället i akt och tacka för den fantastiska respons som såväl jag som mitt inlägg fått. Jag skrev inlägget privat, vilket MED fångade upp och frågade om de fick använda. Initialt hade jag ambitionen att personligen bemöta alla kommentarer men med drygt 2600 kommentarer på kort tid har jag tyvärr inte haft en chans att göra det. Jag känner en djup tacksamhet för att så många tagit sig tid att läsa, kommentera och dela mina tankar, avslutar Thomas Martinsson.


Om du vill ta del av Thomas Martinssons inlägg hittar du det här (öppnas i ny flik).

Vill du också bli MED-lem? Klicka här.