Skip to main content
Okategoriserade

Medborgerlig Samling har utsett partisekreterare och rättspolitisk talesperson

By 10 september 2017No Comments

I helgen valde Medborgerlig Samlings partistyrelse Anna Danieli till partisekreterare och Mats Bergh till rättspolitisk talesperson.

Anna Danieli bor i Stockholm och är idag 2:e vice partiordförande i partistyrelsen respektive ledamot i Stockholms Distriktsstyrelse. Till vardags arbetar hon som affärsansvarig för en stor internationell organisation. Så här säger Anna om sin nya roll som MEDs partisekreterare:

– Det är nu ett år kvar tills detta fantastiska uppstickarparti kommer att sitta i Riksdagen! Vi har därför massor att göra det kommande året, men jag hoppas och tror att alla MEDlemmar redan nu känner att det faktiskt kommer att hända!

Mitt uppdrag är att se till att alla interna organisatoriska frågor kommer på plats. Jag hoppas kunna bli oljan i den här oerhört starka motorn och ska alltså se till att det interna rullar på så obehindrat som möjligt.

Jag vill ta tillfället i akt och uppmana alla MEDlemmar att höra av sig till mig om ni har frågor, åsikter eller tips. Precis som alla andra förtroendevalda i partiet sköter jag emellertid detta uppdrag på min lediga tid så vänligen ha överseende om ni inte genast får svar. Ni når mig på e-postadress [email protected].

Mats Bergh bor i Mora och har en jur.kand. sedan 1990. Han har arbetat som länsrättsnotarie och är egenföretagare sedan 1996 och advokat sedan 1997. Idag är han delägare i Advokaterna Bergh & Staaf sedan 2009. Så här säger Mats om sin nya roll som MEDs rättspolitiske talesperson:

– Det finns hur mycket som helst att ta itu med men tiden är begränsad när man inte är yrkespolitiker. Jag har emellertid förberett mig för rollen genom att gå ner i arbetstid för att kunna ägna mig åt uppdraget på ett konstruktivt sätt. 

Jag har bland annat arbetat med brottmål i viss omfattning sedan 1997 och finns med på advokatberedskap under vissa helger i Värmland och Dalarna. Ofta innebär det s k häktade mål och jag anser mig därför ha god inblick i dessa frågor. Genom min insyn i rättsväsendets olika delar ser jag tydligt att detta område måste prioriteras. Jag träffar bland annat poliser och den bild som framträder är inte rolig. Jag har nyligen läst Polisens årsrapport och det råder ingen tvekan om att vi snarast måste stärka och stötta myndigheten på ett långt mer seriöst sätt än vad övriga partier under galgen torgför.

Jag kommer i min roll som rättspolitisk talesperson för MED att skapa ett team bestående av partimedlemmar med olika bakgrund inom rättsväsendet, t.ex. polis, advokat, domare, kriminalvårdsanställda, som bollplank och biträde. Prioriterade frågor blir inledningsvis rättssamhällets bristande funktion, särskilt polismyndighetens kris, och allmän trygghet.