Skip to main content
Okategoriserade

Medborgerlig Samling har passerat 1 000 medlemmar

By 1 september 2017No Comments

Det nya partiet Medborgerlig Samling (MED) har passerat 1 000 medlemmar. Samtidigt växer partiet genom att nya distrikt etableras runt om i landet.

Det nya partiet Medborgerlig Samling (MED), som siktar på Riksdagen 2018, har i veckan passerat milstolpen 1 000 medlemmar. Fler sympatisörer och medlemmar tillkommer varje dag. MED är idag etablerat i stora delar av landet. En distriktsorganisation finns i de tre storstadslänen samt i Östergötland, Uppsala, Örebro, Halland och Värmland. Västmanland, Sörmland, Kronoberg, Kalmar, Bohuslän, Dalarna, Blekinge och Västerbotten ligger också i startgroparna.

– Vi märker ett stort politiskt intresse hos allmänheten. Folk är väldigt engagerade och MED erbjuder en möjlighet att vara med och påverka politiken. Det finns ett starkt missnöje med de etablerade politiska partierna och hur de uppfattas som toppstyrda, säger Ilan Sadé som är partiledare för MED.

MED bygger organisationen underifrån genom att medlemmar startar distrikt runt om i landet. Under distrikten finns lokalföreningar som täcker en eller flera kommuner. Där har MED idag aktiva lokalföreningar i ett tjugotal kommuner. I bland annat Laholm och Sollentuna har MED redan idag representanter i kommunala beslutande församlingar. Det är alltså avhoppare från andra partier som bestämt sig för att istället bli MED.

– Vi fortsätter tillväxten lokalt och det hela bygger på ett ideellt engagemang. Vi får inga offentliga bidrag och därför kan man också lita på att våra medlemssiffror stämmer, säger Ilan Sadé.

För mer information: www.medborgerligsamling.se

Kontakta Ilan Sadé: [email protected]