Skip to main content
Pressmeddelande

Henrik Isaksson ny distriktsordförande för MED i Stockholms län

By 14 mars 2024No Comments

Vid årsstämman i söndags valdes Henrik Isaksson till ny distriktsordförande för MED i Stockholms län. Henrik tar över efter Mikael Flink, som haft ordförandeposten sedan 2020. ”Det blir fullt fokus på EU-valet fram till juni, där vi kraftsamlar för att kunna skicka minst en kandidat till Bryssel”, säger Henrik Isaksson.

Henrik Isaksson, Distriktsordförande MED Stockholms län. Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

I söndags genomförde MEDs Stockholmsdistrikt sin årsstämma i Åkersberga. Henrik Isaksson valdes till ny ordförande för landets största distrikt.

”Efter att ha arbetat tre år i styrelsen för Stockholms stad känns det spännande att få ta klivet upp och ta en mer övergripande roll. Den nya styrelsen har en fantastisk mix av olika erfarenheter, både politiska och yrkesmässiga, och kommer ha mycket goda förutsättningar att leverera”, säger Henrik Isaksson.

Avgående distriktsordförande Mikael Flink kommer att jobba vidare i sina roller som vice partiledare samt ordförande för lokalföreningen MED Stockholms stad.

”Jag är stolt över den utveckling som MED haft i Stockholm under de här fyra åren. I valet 2022 tredubblade vi antalet röster jämfört med 2018 och fick kommunala mandat i Järfälla och Österåker. Vi ökade antalet lokalföreningar till 15 stycken och ökade medlemsantalet med över 60%. Jag har fullt förtroende för att Henrik och den nya styrelsen kommer att ta det här vidare till ännu högre nivåer”, säger Mikael Flink.

Distriktet ansvarar för att samordna MEDs verksamhet i de 26 kommuner som ingår i Stockholms län. Utöver Henrik Isaksson består den nya styrelsen av Carl Naess (vice ordförande), Linda Du Rietz, Besarta Behrami, Carl-Axel Stein, Kai Rämö, Liselott Agerlid och Stefan Pettersson samt suppleanterna Catarina Molinder och Oliver Schreiber.

”Jag ser särskilt fram emot att stötta samtliga lokalföreningar i regionen för att se till att vi kommer ta plats i fler kommunfullmäktige 2026, samt att öka representationen och inflytandet där vi redan är på plats. Men först blir det fullt fokus på EU-valet fram till juni, där vi kraftsamlar för att kunna skicka minst en kandidat till Bryssel”, säger Henrik Isaksson avslutningsvis.


Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2022 representation i fem kommunfullmäktige; Laholm, Höör, Karlshamn, Järfälla och Österåker. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

Presskontakt

Mikael Flink, Pressansvarig, [email protected], 0707-701221