Skip to main content
Okategoriserade

Höjda skatter skadar Sverige

By 6 mars 2018No Comments

Regeringen har låtit kostnaderna skena. Konjunkturinstitutet varnar nu för följderna – högre skatter riskerar att förstöra ekonomin.

Det statliga Konjunkturinstitutet (KI) beskriver i Svenska Dagbladet tillståndet i Sveriges ekonomi. Slutsatsen är att kostnaderna ökar samtidigt som andelen förvärvsarbetande sjunker. Det stora antalet asylsökande i kombination med alltfler äldre tar stora resurser. Utan höjda statsbidrag kommer kommunerna att tvingas till stora skattehöjningar. Det påverkar i sin tur hela samhällsekonomin negativt eftersom motivationen till arbete minskar.

– Kritiken från KI är svidande. Vad vi ser är en rödgrön regering som låtit känslorna styra och nu tvingas vanligt folk betala kalaset. Att höja skatterna är inte ett alternativ, då riskerar vi bara ännu större problem framöver. Nu gäller det att få stopp på de skenande kostnaderna och prioritera kärnverksamheterna, säger Erik Kärnekull, finanspolitisk talesperson för Medborgerlig Samling.

Medborgerlig Samling (MED) är ett parti som driver liberalkonservativ politik. Partiet bildades i anslutning till Decemberöverenskommelsen och kommer att ställa upp i höstens riksdagsval samt i många kommuner och landsting runt om i landet. MED har tagit fram ett förslag till statsbudget som bland annat innehåller nedläggning av ett stort antal myndigheter och avvecklade kostnader för integration av nyanlända.

Läs mer om MED på www.medborgerligsamling.se

För kontakt:

Erik Kärnekull, tel 0740-256913