Skip to main content
Pressmeddelande

Järfälla: Fredrik Grufman kandiderar för Medborgerlig Samling

By 4 november 2020No Comments
Fredrik Grufman

Fredrik Grufman Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Entreprenören och Järfällaprofilen Fredrik Grufman meddelar att han kommer att kandidera för Medborgerlig Samling i kommunvalet 2022. Fredrik Grufman har blivit känd för sitt outtröttliga arbete mot nedskräpning, otrygghet och kriminalitet i Järfälla kommun. Sedan 2016 driver han den lokala Facebook-gruppen ”Varning i Järfälla” med över 16.000 medlemmar.

Under tisdagen lade Fredrik Grufman ut en film på Youtube och på sin personliga Facebook-sida där han berättar om sitt nya politiska engagemang.

– I Järfälla kommun så finns det politiker som hellre snackar och klipper band än löser problemen som finns ute i verkligheten, säger Fredrik Grufman. – Gamla och unga i Järfälla idag känner en stor otrygghet när de går på gator och torg. De ser gängbildning, de ser knarkhandel och de ser crossförare som kör som dårar på gångvägarna.

Fredrik Grufman har arbetat ideellt för ett bättre Järfälla sedan många år. Han har ägnat mycket tid åt att städa upp efter den omfattande nedskräpning som följt i spåren av tiggarbosättningar i Järfällas naturområden. Förra hösten organiserade han en namninsamling för att tvinga fram en lokal folkomröstning mot tiggeri, vilken också uppmärksammades av SVT Nyheter i januari 2020: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tusentals-jarfallabor-vill-ha-en-folkomrostning-om-tiggeriforbud

Medborgerlig Samling har en stor och aktiv lokalförening i Järfälla. Målsättningen i valet 2022 är att komma in i kommunfullmäktige, ingå i den styrande koalitionen och skapa majoritet för de egna frågorna.

– Det behövs nytt friskt blod i Järfälla kommun, säger Fredrik Grufman. – Jag kommer inte att snacka om problemen som finns i Järfälla, jag kommer ta tag i problemen i verkligheten.

Länk till Fredrik Grufmans film på Youtube: https://youtu.be/XZvmdkVIwEs

————————————–

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.