Skip to main content
Okategoriserade

Kommentar till regeringens höstbudget

By 20 september 2017No Comments

Gott om snabba kolhydrater, men brist på uppbyggande proteiner, kommenterar Medborgerlig Samlings näringslivspolitiske talesperson Bo Hansson regeringens höstbudget, som presenterades idag.

  • Vi ser huvudsakligen en sedvanlig valårsbudget, med mycket socker till särskilda intressegrupper men utan några långsiktigt uppbyggliga, strukturella reformer för samhället. Visst är det positivt att sänka skatten för pensionärer och göra tillvaron lite drägligare för personer med sjukersättning. Men på detta vis skapas endast minskade inkomster i statsbudgeten, varefter nya avgifts- och skattehöjningar blir nödvändiga inom ett par år. Därför är budgetförslagen inte långsiktigt hållbara.

Medborgerlig Samling menar att såväl pensionärerna som inkomsttagare och företag i allmänhet skulle behöva få sänkt skatt, i form av sänkta arbetsgivaravgifter respektive ökat grundavdrag. På det sättet kan fler arbetstillfällen skapas och fler medborgare kan försörja sig själva. Så bygger Medborgerlig Samling ansvarsfull och strukturellt riktig politik för Sverige.

Medborgerlig Samling kommer senare i höst presentera sin skuggbudget där nämnda förslag ingår.

För mer information, kontakta Bo Hansson på [email protected] eller mobilnummer 070 949 2758.