Skip to main content
Pressmeddelande

Lena Malmberg – ny demokratipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling

By 20 februari 2020No Comments

Partistyrelsen för Medborgerlig Samling har utsett Lena Malmberg till ny talesperson för demokratifrågor. Lena Malmberg är egenföretagare och ideellt engagerad som styrelseledamot i distriktsstyrelsen i Stockholms län. Som eldsjäl för den fria debatten har hon gjort sig ett namn för att bjuda in och samtala med kända samhällsdebattörer över hela det politiska spektrat under Medborgerlig Samlings mycket uppskattade temakvällar.

Från och med den 20/2 är Lena Malmberg MED:s talesperson för demokratifrågor.

– Lena Malmberg har ett mycket stort engagemang i demokratifrågor och har från dag ett i partiet arbetat intensivt för att sprida information om de brister som finns i Sverige idag, inte minst genom den nyligen publicerade debattartikeln i Expressen om försvaret av Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling. – Hon är en färgstark profil som alltid säger vad hon tycker, även i svåra och känsliga frågor, med fingertoppskänsla för att belysa samtidens hyckleri. Det är mycket glädjande för partiet att just Lena Malmberg nu företräder MED i vår politiska hjärtefråga – demokrati.

Lena Malmberg har under sin tid i Medborgerlig Samling engagerat sig i flera frågor inom området demokrati och likabehandling. När Facebook stängde av annonseringsfunktionen för MED i flera månader under 2019 publicerade Lena en film på Youtube där hon erbjöd mediejätten att förklara sig. Inför valet 2018 skrev hon även en uppmärksammad artikel tillsammans med Josefin Utas där hon kritiserade den rådande identitetspolitiken, dvs uppdelning efter kön, etnicitet och andra kriterier. Det är alltid principen om likabehandling utifrån våra grundlagar som ska gälla och denna demokratiska funktion håller Lena högt.

– Ni vet den där berömda kossan som man saknar först när båset är tomt? Samma sak gäller för demokratin. Vi måste vara vaksamma så att den inte åker på en tackling och försvinner från de grundpelare på vilka vårt samhälle vilar, säger Lena Malmberg. – Som demokratipolitisk talesperson vill jag bland annat arbeta för stärkt yttrandefrihet och ett rättvist valsystem där det ska vara lika lätt att rösta på alla partier på en och samma valsedel så att inget parti ska missgynnas. En riktig demokrati ger alla partier likvärdiga chanser inför väljarna.

Återinförande av ett kännbart tjänstemannaansvar står också högt upp på Lenas dagordning.

– Att utkräva ansvar av de politiker som är valda för ett förtroendeuppdrag från medborgarna är hela demokratins fundament. Det är därför ohållbart att ha en politikerelit som gör de parlamentariska kamrarna till plattformar för sina egna livstidskarriärer och sedan inte ens hålls ansvariga för sitt tjänsteutövande.

– Maktutövning måste åtföljas av ett tydligt ansvar, säger Lena Malmberg avslutningsvis.

Länk till video med personlig presentation av Lena Malmberg: https://www.youtube.com/watch?v=Oikh1gCERGw

Länk till debattartikeln i Expressen till stöd för Ann-Sofie Hermansson: https://www.expressen.se/debatt/fler-politiker-behover-sta-upp-mot-islamismen/

Länk till artikeln om likabehandling, från valet 2018: https://medbloggen.se/2018/08/30/identitetstanket-splittrar-sverige-och-motverkar-jamlikhet/

————————————–

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.
MED har sedan valet 2018 representation i tre kommuner; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.