Skip to main content
Pressmeddelande

Manifestationer i 5 städer för Ringhals 2

By 16 december 2019No Comments

Den 28-29 december genomförs torgmöten för en mer ansvarsfull energipolitik i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Helsingborg. Uppgift om tid och plats för respektive stad återfinns i detta pressmeddelande. Hittills har budskapet nått ca 100.000 läsare på sociala medier.

För att uppmärksamma stängningen av Ringhals 2 organiserar Medborgerlig Samling (MED) en serie torgmöten den sista helgen i december:

Lör 28 december kl 11-15: Stortorget, Helsingborg

Sön 29 december kl 13.00: Norrmalmstorg, Stockholm

Sön 29 december kl 13.00: Harry Hjörnes plats, Göteborg

Sön 29 december kl 13.00: Triangeln, Malmö

Sön 29 december kl 13.00: Forumtorget, Uppsala

Alla ur allmänheten är välkomna att delta och lyssna. Reservation för justering av plats vid ev polisbeslut.

– På grund av regeringens oansvariga energipolitik avvecklas nu Ringhals 2, och Ringhals 1 om ett år. Detta leder till ökade utsläpp från kolkraft som vi tvingas importera, ökad risk för effektbrist i Sverige samt att det blir svårare att etablera ny industri som kräver el, säger Mikael Ståldal, Energipolitisk talesperson (MED).

MED vill att den svenska staten ska underlätta och stödja utveckling av den nya generationens kärnkraft (Gen IV) för att kunna garantera framtidens energiförsörjning. I väntan på att Gen IV blir tillgängligt krävs att Sveriges nuvarande kärnkraftverk underhålls tills de når sin maximala livslängd.

Varje söndag under december publicerar MED en artikel på sociala medier, med referenser och fakta kring nedstängningens konsekvenser för det svenska samhället. Inläggen illustreras med en ”omvänd adventssljusstake” där ett ljus släcks varje söndag.

Artikel söndag 1 december 

Artikel söndag 8 december

Artikel söndag 15 december

————————————-

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommuner; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

Presskontakt
Ilan Sadé, Partiordförande, [email protected], 070-7878344