Skip to main content
Pressmeddelande

MED i Region Stockholm har fastställt sin regionvalsedel

By 14 mars 2022No Comments

David Eberhard Fotograf/Källa: Privat

Igår genomförde Medborgerlig Samling (MED) i distrikt Stockholm sin årsstämma. En viktig punkt på dagordningen var att fastställa valsedeln till regionfullmäktige i Region Stockholm. Högst upp på listan står psykiatern och författaren David Eberhard. Målet inför valet 2022 är att ta plats i regionfullmäktige.

Årsstämman för MED i distrikt Stockholm, som arrangerades i Djursholm i går, präglades av energi, förväntan och en gemensam vilja att förändra politiken till det bättre. På dagordningen stod bland annat att diskutera MEDs politiska program för Region Stockholm. Dessutom fastställdes regionvalsedeln. En enig stämma beslutade att psykiatern och författaren David Eberhard skall stå på första plats på listan.

– Jag är glad att jag fått förtroendet av partiet att stå högst upp på listan, och ser fram emot en valrörelse där jag får möta väljare och berätta om den politik jag vill driva. Medborgerlig Samling är ett traditionellt borgerligt parti som är emot skatteslöseri och har förslag som skulle göra bland annat vården bra mycket bättre än den är idag. MED är en politisk kraft som behövs i Sverige idag, säger David Eberhard, toppkandidat för Medborgerlig Samling i Region Stockholm.

Medborgerlig Samling menar att regionernas ansvarsområden bör ses över och överflödiga delar bör avvecklas eller övergå till statligt ansvar, i synnerhet inom vården. En fråga som är viktig för MED när det kommer till politiken på Regionnivå är sjukvårdsfrågor. Detta är något som toppkandidaten David Eberhard kommer att fokusera mycket på under valrörelsen, säger han.

– På regionnivå är det sjukvårdsfrågor som är det viktigaste för mig. En viktig fråga är hur vården ska struktureras. Jag vill se ett system med fler privata alternativ, med ett grundskydd för samhällets mest utsatta, som i exempelvis Holland. Det är något som de andra partierna inte vågar diskutera, men som MED står bakom. Det är en fråga som jag ser fram emot att driva, säger David Eberhard.