Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling drar igång valmaskinen inför EU-valet

By 26 januari 2024No Comments

Medborgerlig Samlings EU-valupptakt Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Imorgon lördag den 27:e januari samlas Medborgerlig Samling i Stockholm för att dra igång sin valrörelse inför EU-valet och bjuder in press och media för att bevaka valupptakten. Det späckade programmet omfattar bl.a. presentation av MEDs toppkandidater, externa gästtalare, och inte minst kommer EU-valplattformen som MED går till val på att presenteras.

Medborgerlig Samling anser att EU-valet är betydligt viktigare för medborgarna än vad riksdagspartierna gör gällande, då EU utvecklas i en alltmer klåfingrig, byråkratisk och överstatlig riktning. EU lägger sig allt mer i medlemsländernas nationella lagstiftning på detaljnivå. Idag tvingar EU bl.a. att medlemsländerna kvoterar i sin styrelserekrytering, att mångfaldsredovisa och har infört den sociala pelaren, en gigantisk omfördelningspolitisk koloss på klassiskt socialistiskt manér. 

Det är viktigare än någonsin med en frihetlig höger som verkligen värnar Sveriges intressen i Europaparlamentet samtidigt som vi förstår svenska företags tillväxtpotential på den europeiska inre marknaden.

– Sverige röstade aldrig för en union som utvecklas allt mer till att bli en stat ovanpå staten. Sverige röstade för frihandel, inte för att outsourca allt mer av svensk lag till Europa. Europaparlamentet behöver mer än någonsin en frihetlig höger som värnar individens frihet och som kämpar för en ändrar riktning i EUs fortsatta tillväxt. Klockan måste vridas tillbaka. När forna borgerliga partier skickar 150 skattemiljarder till coronafonden utan att blinka, så vill MED ha mer egenbestämmande tillbaka till Sverige, säger Daniel Sonesson, partiledare för Medborgerlig Samling.

– MED går till val på Sveriges mest tillväxtvänliga EU-politiska program. Ja till frihandel, nej till en klåfingrig extra stat som vill bestämma hur svenska företag rekryterar och redovisar. Det röstade aldrig svenska medborgare för. Gör EU till EG igen, säger Pia Rundkvist, toppkandidat i EU-valet för Medborgerlig Samling.

Press som vill bevaka Medborgerlig Samlings valupptakt ombeds att anmäla sin närvaro till: [email protected]. Det officiella programmet börjar imorgon lördag kl 13.00 på Hotel Carolina Tower i Hagastaden Stockholm.

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2022 representation i fem kommunfullmäktige; Laholm, Höör, Karlshamn, Järfälla och Österåker. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.med.se

Presskontakt

Anna Danieli, Pressansvarig, [email protected], 0761-191244