Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling ger ut Riksdagsobligation

By 12 februari 2018No Comments

Medborgerlig Samling är ett nytt parti som vill komma in i riksdagen i höst. För att finansiera valrörelsen erbjuder partiet nu en Riksdagsobligation. Den riktas till personer som är beredda att satsa minst 5 000 kronor – utan att få någon ränta. Riksdagsobligationen kommer att marknadsföras genom helsidesannonser i affärspressen.

Medborgerlig Samling (MED) är ett nytt politiskt parti som satsar på riksdagsvalet i höst. Partiet betecknar sig som blågrönt med liberalkonservativ grund. För att finansiera valrörelsen kommer MED nu att erbjuda dem som vill stödja partiet att köpa en Riksdagsobligation. Målet är att få in totalt 10 miljoner kronor.

Bakom upplägget står start up-entreprenören Mattias Johansson. Han utsågs till Årets Entreprenör 2012 av tidningen Nya Affärer och har även startat flera Di Gasellföretag. Nu väljer han att engagera sig i politiken och i MED.

– De andra partierna har valbudgetar på flera tiotals eller hundratals miljoner. Dessutom mängder av anställda som kan arbeta i valrörelsen. MED har massor av kunniga och engagerade medlemmar, men saknar pengar för att bedriva en riktig valkampanj. Självklart vill jag hjälpa till med detta, säger han.

Riksdagsobligationen är utformad som en vanlig obligation, men utan ränta. Minsta belopp är 5 000 kronor. Om MED klarar spärren på 4 procent och kommer in i Riksdagen återbetalas beloppet, annars inte.

–  Vi har faktiskt redan sålt 64 stycken. Det är en poäng att det är en räntefri investering, då vet vi att alla gör det främst för att de vill hjälpa oss i arbetet för ett bättre Sverige, säger Mattias Johansson.

I nästa vecka kommer Riksdagsobligationen att marknadsföras genom helsidesannonser i affärspressen. Tanken är att rikta sig till en resursstark grupp som vill se en förändring av svensk politik.

Fakta:

Medborgerlig Samling(MED) har idag ca 1 500 medlemmar och är registrerat parti hos Valmyndigheten. Organisationen växer hela tiden och har en nationell styrelse, 15 distriktsstyrelser och ett 20-tal lokalföreningar runt om i landet. Partiet har tagit fram politiska program på olika områden, inklusive en statsbudget. I senaste opinionsundersökningen från Sentio, januari 2018, fick MED 0,7 %.

För mer information om Riksdagsobligationen:

medborgerligsamling.se/riksdagsobligation eller tel 08-559 222 37.