Skip to main content
Okategoriserade

Sjuksköterska och företagare föreslås toppa stockholmslistor

By 22 februari 2018No Comments

Medborgerlig Samling ställer upp i valet till både Stockholms läns landsting och Stockhoms stad. Förslaget till landstingslista toppas av sjuksköterskan Carolin Nielsen och till Stockholms stad av företagaren Fredrik Clementz.

Medborgerlig Samling (MED) beskriver sig som ett blågrönt alternativ i politiken. Partiet kommer att ställa upp i höstens val på alla nivåer. Nu har förslagen till listor för Stockholms läns landsting och Stockholms kommunfullmäktige presenterats.

Överst på landstingslistan för MED föreslås Carolin Nielsen, 39 år från Järfälla. Till vardags arbetar hon som sjuksköterska inom psykiatri och geriatrik.

– Landstingets konsulthaveri och ansvarslösa hantering av Nya Karolinska visar hur politiken misslyckats totalt. Det behövs nya krafter som har kontakt med verkligheten ute på sjukhusen och vet vad som behöver göras, säger Carolin Nielsen.

Överst på listan till kommunfullmäktige i Stockholms stad föreslås Fredrik Clementz, 38 år från Spånga. Han är företagare och VD för ett bolag som gör marknadsanalyser. Fredrik är även ordförande i MEDs stockholmsdistrikt.

– Politikerna i stadshuset, fortsätter att lägga stor kraft och energi på att försvåra stockholmarnas vardag. Växande bilköer, havererad snöröjning, förstörelse av stadsbilden genom ett fullkomligt felplacerat Nobelcenter. Medborgerlig Samling är den kraft som behövs i Stockholm. Vi har ett långsiktigt perspektiv på hur staden ska utvecklas genom kraftiga satsningar på utvecklad infrastruktur i staden samtidigt som vi vill stoppa slöseriet av skattemedel på verksamheter som inte är en del av stadens kärnverksamhet, säger Fredrik Clementz.

Listorna kommer att fastställas vid MEDs distriktsstämma den 11 mars. Bland övriga föreslagna namn på listorna märks Helena Edlund, präst och grundare av #mittkors samt Thomas Martinsson, polisen som efter attacken på Medborgarplatsen skrev ett Facebook-inlägg som nådde över en miljon visningar.

    

Fakta:
Medborgerlig Samling(MED) har idag ca 1 500 medlemmar och är registrerat parti hos Valmyndigheten. Organisationen växer hela tiden och har en nationell styrelse, 15 distriktsstyrelser och ett 20-tal lokalföreningar runt om i landet. Stockholmsdistriktet har 600 medlemmar och fem lokalföreningar.