Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling har utsett en ny rättspolitisk talesperson

By 1 december 2023No Comments

Mats Bergh

MED har utsett Mats Bergh till ny talesperson för rättspolitiken. Mats Bergh är en framgångsrik advokat och debattör med stort intresse för rättspolitiken.

Mats Bergh är advokat, delägare och grundare av Advokatfirman Bergh & Staaf med 15 anställda och verksamhet i Stockholm, Svealand och sydöstra Norrland.  Mats har också varit en aktiv debattör inom rättspolitiken, och han var MEDs rättspolitiska talesperson 2017-2018.

Mats tar över stafettpinnen från Rolf Åbjörnsson som framgent kommer fokusera på att stödja MEDs satsningar på regional politik.

“Sverige är i skriande behov av en kostnadseffektiv, snabbare och mer genomtänkt rätts- och kriminalpolitik. Moderaterna och Socialdemokraterna har misskött frågorna under hela 2000- talet och de måste nu göras om i grunden, anpassade för dagens verklighet.

Det arbetet har delvis påbörjats av de s.k. Tidöpartierna, men måste utvecklas betydligt” säger Mats Bergh.

“Många rättspolitiska förslag som MED drev redan 2018 har först nu snappats upp av några riksdagspartier och är nu lag eller föremål för utredning. Det gäller bl. a sänkt straffmyndighetsålder, höjning av brottsofferersättningar, betydligt fler utvisningar av brottsdömda icke-medborgare, utökade möjligheter till kameraövervakning och högre polislöner”, fortsätter Mats.

“Som verksam advokat ser jag verkligheten. Jag vet hur rättspolitiken kan utformas utifrån vad vi yrkesaktiva ser, upplever och vet är effektivt. Inte utifrån vad som är allmänt politiskt och ideologiskt efterfrågat”, säger Mats.

”Det är stora och goda nyheter att få presentera Mats Bergh som ny rättspolitisk talesperson. Mats har gedigen juridisk kompetens och erfarenhet från partiet. Mats var drivande i att tidigt formulera MEDs skarpa rättspolitik som tog åratal för riksdagselitens partier att kopiera.”, säger Daniel Sonesson, partiledare för Medborgerlig Samling.

”I takt med att riksdagspartierna dröjt så länge med att agera på rättsområdet är läget i Sverige allvarligare än någonsin. Därför väcker det hopp och stark optimism att kunna berätta att Mats Bergh åter träder in i en av de viktigaste rollerna i Sverige framgent; som rättspolitisk talesperson för Sveriges enda frihetliga högerparti”, avslutar Daniel Sonesson.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2022 representation i fem kommunfullmäktige; Laholm, Höör, Karlshamn, Järfälla och Österåker. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.med.se

 

Presskontakt

Anna Danieli, Pressansvarig, [email protected], 0761-191244