Skip to main content
Pressmeddelande

Medborgerlig Samling utser ny ekonomisk-politisk talesperson

By 19 oktober 2023No Comments

Medborgerlig Samling rivstartar hösten genom att utse en tungviktare till ny ekonomisk-politisk talesperson

MED har utsett Erik Kärnekull till ny ekonomisk-politisk talesperson. Erik har en bred erfarenhet från både privat och offentlig sektor. Han har varit verksam inom centrala ämbetsverk och inom regeringskansliet, bland annat som utredare vid finansdepartementets Expertgrupp för studier i offentlig ekonomi. Han har också varit myndighetschef inom socialförsäkringen och chef för signalunderrättelsetjänsten vid FRA. Utöver detta har han haft flera chefsbefattningar i näringslivet. I dag arbetar Erik som Senior Advisor åt internationella industrikoncerner över hela världen.

– Medborgerlig Samlings ekonomiska politik syftar till att avveckla den socialdemokratiska kollektivistiska välfärdsmodellen, vars bäst-före-datum gick ut 1990, vilket inget av de etablerade riksdagspartierna vill eller vågar. MED vill istället bygga Sveriges välstånd på en decentraliserad välfärdsmodell som låter individen fatta de beslut som denne är kapabel till. Vi tror nämligen att de allra flesta människor är förmögna att fatta egna rationella beslut och att ta ansvar för dessa, säger Erik Kärnekull.

Erik Kärnekull var ledamot av Medborgerlig Samlings styrelse och ekonomisk-politiske talesperson åren 2017-2018 då han ledde arbetet med att inför valet 2018 ta fram Medborgerlig Samlings första skattepolitiska program med tillhörande skuggbudget.

– Erik har till skillnad från alla de etablerade riksdagspartiernas ekonomisk-politiska talespersoner lång och djup erfarenhet av arbete i ledande befattningar i både näringsliv, offentlig förvaltning och regeringskansli. Han har därmed kunnat skaffa sig god systeminsikt och förståelse för vad som är roten till dagen samhällsstagnation – och framförallt vad man behöver göra för att öka det svenska välståndet, säger Daniel Sonesson, partiledare för Medborgerlig Samling.

Medborgerlig Samling  (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2022 representation i fem kommunfullmäktige; Laholm, Höör, Karlshamn, Järfälla och Österåker. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.www.med.se

Presskontakt

Anna Danieli, Pressansvarig, [email protected], 0761-19124