Skip to main content
Pressmeddelande

Nu etablerar sig Medborgerlig Samling i Härryda

By 19 oktober 2023No Comments

Det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling (MED) växer och har nu startat en lokalförening i Härryda.
MED Härrydas ordförande Reine Lindqvist berättar att man redan identifierat vilka lokala frågor man kommer att fokusera på.

– I linje med MEDs nationella politik kommer vi primärt att driva frågor som rör skatteslöseri, skattesänkningar, identitetspolitik och trygghet. Det handlar konkret om till exempel dyr kulturverksamhet som kommunen inte ska hålla på med, utbyggnaden av Landvetter Södra, tiggeriet, tveksamheter kring tilldelningen av byggentreprenader, svartbyggen som ingen tar ansvar för, vänsterns verklighetsfrånvända budget samt skapa en säkrare genomfart för gång och cykeltrafik mellan Mölnlycke och Landvetter.

Att det finns intresse för ytterligare ett parti i Härryda är Reine Lindqvist övertygad om.

– Vi nådde halvvägs in i kommunfullmäktige 2022 och det med endast fyra till fem aktivt arbetande personer och i princip 0 kronor i budget. Nu när vi har startat MED Härryda lokalförening så öppnar det upp för större möjligheter och vår ambition är ingen annan än att komma in i Härryda kommunfullmäktige 2026. Vi kommer intensifiera vårt arbete med att engagera oss i de frågor som berör lokalbefolkningen mest samt fortsatt hårdgranska den politik som förs i kommunen. Vi kommer också att sträva efter att vara tydligare med vad en röst på oss innebär i jämförelse med den nuvarande politiken som förs i Härryda.

MED Härrydas styrelse har även en tungviktare i gänget; Iréne Dahlby som sitter i partistyrelsen med ett speciellt ansvar för medlemsfrågor.

Medborgerlig Samling i Härryda arrangerar regelbundet träffar för intresserade men finns också att följa på Facebook.

Kontakt:  Reine Lindqvist, [email protected], telefon 0733313433

Medborgerlig Samling  (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2022 representation i fem kommunfullmäktige; Laholm, Höör, Karlshamn, Järfälla och Österåker. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.www.med.se

Presskontakt

Anna Danieli, Pressansvarig, [email protected], 0761-19124