Skip to main content
Pressmeddelande

Ny distriktsstyrelse i Skåne – MED sikte på valet 2022

Medborgerlig Samling i Skåne har valt en ny distriktsstyrelse. Skåne är MED:s näst största distrikt och här har partiet mandat i Höörs kommunfullmäktige. – Vi skåningar har aldrig varit rädda för att säga ifrån när samhället inte fungerar, säger Ann-Cathrine Björk, ny ordförande för MED Skåne. – Vi har fått mycket positiv uppmärksamhet för vårt arbete i Höör, och nu siktar vi på att ta mandat i flera skånska kommuner.

Medborgerlig Samling (MED) har varit starka i Skåne under flera år. I Skåne har MED lokalföreningar i Malmö, Lund, Helsingborg och Söderslätt. Ambitionerna är höga inför valet 2022. Den nya styrelsen består av drivna personer med relevant yrkeserfarenhet, t.ex. egenföretagare, lantbrukare, ekonomer och ingenjörer.

– Skåne dras med enorma problem som har skapats av vår tids ”proffspolitiker”, säger Ann-Cathrine Björk, ny ordförande för MED Skåne. – Det känns särskilt frustrerande eftersom vi har bland de bästa förutsättningarna i hela landet. Skåne har fantastiska möjligheter med allt från bördig jordbruksmark till en expansiv tjänstesektor i hela Öresundsregionen.

I Skåne är MED bland annat engagerade i trygghetsfrågor, kamp mot skatteslöseri och bättre villkor för småföretag. Sedan 2018 har kommunfullmäktigeledamoten Anna Jung höjt rösten mot slöseri och tveksamma prioriteringar i Höörs kommun.

– Vi ser ett skriande behov av samma fokus i fler skånska kommuner, säger Ann-Cathrine Björk. Framförallt behövs MED i Malmö där många exempel finns på hur skattemedel spenderas alltför generöst och oansvarigt.

Kriminaliteten i Skåne har eskalerat, och trots den pågående operation Rimfrost har städer som Malmö, Lund och Helsingborg stora problem med bilbränder, personrån och överfall. Detta skapar ett otryggt samhälle att leva i. Även på den skånska landsbygden utsätts avlägsna fastigheter för inbrott med brutala inslag.

– Jag vill förklara för allmänheten att kriminaliteten inte är en naturlag, utan att den faktiskt går att bekämpa, säger Ann-Cathrine Björk. – Jag brinner för att sprida kännedom om MED hos allmänheten. Om fler förstår hur bra vår politik är kan vi bli ett alternativ att rösta på.

Detta är den nya styrelsen för MED Skåne:

Ordförande: Ann-Cathrine Björk

Vice ordförande: Edward Nordén (även politisk talesperson för jordbruk samt säkerhet och terrorism)

Ledamöter: Anna Jung (även ledamot i Höörs kommunfullmäktige samt politisk talesperson för regionalpolitik), Martin Frid, Thomas Abrahamsson, Fredrik Körner, Örian Wedekull

Suppleant: Björn Lunderquist

————————————–

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommuner; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.