Skip to main content
Okategoriserade

Ny migrations- och integrationspolitisk talesperson

Medborgerlig Samling (MED) har utsett en ny talesperson för migration och integration, Staffan Gunnarson.

Han har varit med i partiet sedan 2016 och har suttit i partistyrelsen mellan 2016-2018 samt varit talesperson för MED:s migrationspolitik och EU-politik tidigare. Han har även varit en av nyckelpersonerna i arbetsgrupperna som tagit fram MED:s migrations- och integrationspolitiska program (se länkar längst ned). Efter EU-valet, där han kandiderade som MED:s tredjenamn, kommer han åter igen fokusera på MED:s politik inom migrations- och integrationsområdet. Två politiska områden som många väljare prioriterar högt.

– Sveriges nuvarande migrationspolitik är inte hållbar, varken ur ett socialt, kulturellt, ekonomiskt eller humanitärt perspektiv. Uppfattningen att flyktinghjälp handlar om migration och att maximera ett extremt kostnadskrävande mottagande av asylsökare i Europa, av vilka de flesta saknar skyddsbehov, måste förändras. Målet måste vara att inga resurser används på illegala eller ekonomiska migranter utan istället går till de mesta utsatta i världen, där de faktiskt befinner sig, inte minst kvinnor och barn, säger Staffan Gunnarson.

Staffan bor i Bromma utanför Stockholm, arbetar för närvarande som lärare och har studerat statsvetenskap, idéhistoria, språk, retorik och lingvistik. I sitt yrkesliv har han haft många olika roller inom både organisationer och i näringslivet och har verkat som frilansande skribent och föreläsare. Han har ett långvarigt engagemang inom svensk och internationell humaniströrelse, bland annat som vicepresident för den Europeiska humanistfederationen och som redaktör för kulturtidskriften Humanisten.

Staffan Gunnarson, talesperson i migration- och integrationsfrågor

Ta del av Medborgerlig Samlings migrationspolitiska program samt integrationspolitiska program.

Partiets övriga talespersoner finns här.