Skip to main content
Pressmeddelande

Ny partistyrelse valdes av digital partistämma

I helgen genomförde Medborgerlig Samling sin årliga partistämma. Ilan Sadé fick förnyat förtroende som ordförande i den nya partistyrelsen. Åsa Tallroth från Sörmland valdes till 1:e vice partiordförande och Monika Råberg Hellsing från Göteborg valdes till 2:e vice ordförande. Tack vare rigorösa förberedelser sedan flera månader kunde stämman genomföras effektivt på en digital plattform.

Stämmogruppen för Medborgerlig Samling (MED) beslutade för ca 2 månader sedan att ändra planeringen för årets partistämma, med anledning av den pågående Covid 19-pandemin. Stämman delades upp i två delar – en första del med val av partistyrelse och en andra del med behandling av motioner från medlemmarna.

Monika Råberg Hellsing, nyvald 2:e vice ordförande, har lett förberedelserna inför stämman:

–  Vi insåg tidigt att det inte skulle fungera att samla ca 100 personer i en och samma lokal denna vår. De flesta av oss kör digitala möten regelbundet på våra ordinarie arbetsplatser, så det kändes naturligt att planera för en digital stämma. Vi valde att fokusera initialt på att få en ny partistyrelse på plats så att det politiska arbetet kan fortsätta. Om omvärldsutvecklingen går åt rätt håll hoppas vi kunna genomföra den andra halvan av stämman som ett fysiskt stormöte till hösten.

Stämman förlöpte utan missöden, och samtliga punkter på dagordningen avhandlades som planerat. En nyhet 2020 är att partistyrelsen delas upp i en politisk och en organisatorisk del. Den politiska styrelsen kommer att fokusera på att kommunicera MED:s politik och samordna de politiska talespersonerna. Den organisatoriska styrelsen kommer att sköta centrala partifunktioner och stödja det ideella arbetet ute i distrikten.

Detta är MED:s politiska styrelse 2020:

Ordförande: Ilan Sadé (Skåne)
1:e vice ordförande: Åsa Tallroth (Södermanland)
Ledamöter: Emilie Pilthammar (Blekinge) och Edward Nordén (Skåne)
Suppleant: Staffan Gunnarson (Stockholm)

Detta är MED:s organisatoriska styrelse 2020:

2:e vice ordförande: Monika Råberg Hellsing (Väst)
Ledamöter: Lolitha Rungård (Östergötland), Niclas Skjöld (Värmland), Leif Svensson (Skaraborg), Mona Olander Bjerlöw (Stockholm), Alexander Portnoff (Stockholm)
Suppleanter: Elin Holt Björling (Stockholm), Stina OpDeWeegh Lundström (Västernorrland), Kai Rämö (Stockholm)

Det är ännu oklart när den andra delen av stämman kommer att kunna genomföras. Vid nästa tillfälle kommer allt fokus att ligga på politiska motioner och program. MED är ett gräsrotsparti, där de sakpolitiska programmen skapas och utvecklas av engagerade medlemmar.

– Jag är stolt och rörd över att ha blivit vald till 2:e vice ordförande, säger Monika Råberg Hellsing. – Det ska bli väldigt roligt att jobba vidare tillsammans mot valet 2022.

————————————–

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.