Skip to main content
Riksdagskandidat 2018

Politiker MED yrke: presentation av Benjamin Topalovic, riksdagskandidat 40

Vi är politiker med yrken, inte yrkespolitiker.

Fyrtionde namn på Medborgerlig Samlings riksdagslista är yrkesofficeren Benjamin Topalovic, vice ordförande i distrikt Blekinges styrelse.

”Jag är 30 år gammal, arbetar som yrkesofficer i Försvarsmakten och har varit verksam i försvaret mer eller mindre sedan värnplikten 2007. Idag bor jag tillsammans med min sambo Anna i vårt hus i Karlskrona. När jag inte jobbar, sysslar med politik eller är hemma med familjen så hittas jag lättast i skogen där jag finner frid och energi.

Jag gick med i Medborgerlig Samling hösten 2017 för att det är ett parti som på så många sätt tilltalar mig. Den genomtänkta politiken baserad på faktiska behov och vetenskap, de begåvade och mänskliga representanterna och framförallt, att jag har möjlighet att få yttra min åsikt som medlem. Medborgerlig Samling är ett parti som lyssnar till alla sina medlemmar, även till dem som ifrågasätter saker. Det finns inga gamla spår eller att man gör saker för att ’så har vi alltid gjort’. Politiken är levande och ständigt uppdaterad.

Mina hjärtefrågor är:

  • Försvars- och säkerhetspolitik
  • Landsbygd
  • Infrastruktur

Som jag ser det så hänger dessa tre frågor på många sätt ihop med varandra. Med en stark landsbygd har vi lättare att bygga ett starkt försvar. Välutvecklad och väl underhållen infrastruktur stärker landsbygden och gynnar hela befolkningen, och är en förutsättning för att kommunala, regionala och nationella färdmedel som bussar, tåg och flyg ska kunna gå enligt tidtabell till en rimlig kostnad.

Du finner mig på Facebook och Twitter, skriv gärna om det är något du undrar över. Och kom ihåg, genom att rösta på mig röstar du på en riksdagskandidat som alltid kommer att placera Sverige och dig främst!”