Skip to main content
Riksdagskandidat 2018

Politiker MED yrke: presentation av Carolin Nielsen, riksdagskandidat 3

By 29 april 2018No Comments

Vi är politiker med yrken, inte yrkespolitiker.

Medborgerlig Samlings tredje namn på riksdagslistan är sjuksköterskan och MEDs talesperson för vård och omsorg Carolin Nielsen som presenterar sig med följande text:

”1985 stod jag som liten flicka i pappas garage omgiven av kartonger fulla med valsedlar. Pappa var borta mycket det året och jag lovade mig själv att aldrig någonsin hålla på med politik! 29 år senare stod jag i svärmors kök och lyssnade på en sprakande radio. Det var den 27 december 2014 och nu fanns det inte längre någon återvändo. Alliansen hade genom decemberöverenskommelsen tydligt visat sin syn på demokrati, och det var med en isande känsla längs ryggen jag satte igång och letade efter en politisk plattform att verka utifrån. Jag hyste inget större hopp om att kunna hitta något och blev därför väldigt entusiastisk när jag till sist hittade MED. Äntligen ett partiprogram med rätt fokus och en väl förankrad ideologisk linje!

Jag är legitimerad sjuksköterska och har jobbat brett inom olika typer av verksamhet. Ett återkommande tema har varit psykiatri- och missbruksvård i olika former. Jag har sett med egna ögon vad som kan hända när en människa blir sjuk, och samtidigt övergår till att också bli patient, och det är det som motiverar mig i arbetet.

Mina politiska målsättningar på riksnivå:

– En god och tillgänglig bassjukvård i hela landet, med goda och förutsägbara ekonomiska förutsättningar för att driva primärvård även i liten skala.

– Värdig och generös äldreomsorg för alla pensionärer som behöver.

– En uppvärdering av individens ansvar och frihet att bestämma över sitt liv och sina pengar, i kombination med en återgång till striktare hushållning med våra gemensamma skattemedel i offentliga sektorn.”