Skip to main content
Riksdagskandidat 2018

Politiker MED yrke: presentation av Thomas Boking, riksdagskandidat 52

Vi är politiker med yrken, inte yrkespolitiker.

Femtioandra namn på Medborgerlig Samlings riksdagslista är polisen Thomas Boking, ordförande i distrikt Blekinges styrelse.

”Jag jobbar som inre befäl vid polisen i Karlskrona. Mitt intresse för att engagera mig inom politiken startade på allvar kring 2014 då jag märkte att svensk politik hade gått från att ha varit ett ganska varsamt framåtskridande med en respekt för samhällets institutioner och medborgare till någonting helt verklighetsfrånvänt.

Efter att ha försökt läsa mig till riksdagspartiernas målsättning och linje för att hitta ett lämpligt parti att engagera mig i blev jag varse att partiprogrammen var så urvattnade att man i princip kunde lägga vilken åsikt som helst i dem och ändå få ett vagt stöd. Programmen bestod av högtravande floskler men inga raka besked om hur eller vad man tänkte genomföra. Det slog mig att ingen politiker och inget parti vågade stå för någonting förutom dessa intetsägande floskler.

I detta sorgliga brus fann jag en debattör från oväntat håll, Miljöpartiet. Josefin Utas hette hon. När hon aviserade partibyte till ett icke etablerat parti med ett sakligt program och resoluta handfasta förslag för att genomdriva det så förstod jag att det är så man måste göra. Tänka utanför boxen. Bli en politiker med yrke, inte en yrkespolitiker.

Från detta lilla har jag nu blivit distriktsordförande för MED i Blekinge. Samtliga jag talar med eller möter som på något sätt tagit sig tid att läsa MED:s program på nätet har blivit helt sålda. Det finns en enorm potential. Detta kan bli riktigt bra.

Mina frågor som jag särskilt brinner för är:

  • Rättsväsende
  • Försvar
  • Migration”