Skip to main content
Pressmeddelande

David Eberhard ny sjukvårdspolitisk talesperson för Medborgerlig Samling

David Eberhard. Fotograf/Källa: Medborgerlig Samling

Psykiatrikern och författaren David Eberhard, som kandiderar för Medborgerlig Samling (MED) till riksdagen och till regionfullmäktige i Stockholms län, har av partiet utnämnts till sjukvårdspolitisk talesperson. – Med sitt frihetspatos och sin gedigna erfarenhet från vården i såväl offentlig som privat sektor är David Eberhard given som sjukvårdspolitisk talesperson för MED, kommenterar Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.

David Eberhard meddelade hösten 2021 att han ansluter sig till Medborgerlig Samling och kandiderar i riksdagsvalet. Han står på femte plats på MED:s riksdagsvalsedel och har förstaplatsen på valsedeln till regionen i Stockholms län.

– Eberhard har gjort sig känd som en rättfram och orädd samhällsdebattör inom områden som skatteslöseri, frihet under ansvar och sjukvårdens problem. Med sitt frihetspatos och sin gedigna erfarenhet från vården i såväl offentlig som privat sektor är David Eberhard given som sjukvårdspolitisk talesperson. Han kommer att bidra stort till att både föra fram och utveckla MED:s politik inom området, säger partiordförande Ilan Sadé som kommentar till utnämningen.

Medborgerlig Samling tog redan inför valet 2018 ett sjukvårdspolitiskt program som innebär avveckling av regionerna, fri etableringsrätt för aktörer inom vården och en patientpeng med viss självrisk. Partiet vill ytterligare utveckla sin sjukvårdspolitik, för att Sverige ska bli ett land med både högkvalitativ vård för alla och korta väntetider.

– Svensk sjukvård behöver reformer och det räcker inte att bara skjutsa dagens system vidare från regionerna till staten, som vissa partier vill. Problemet med köer, byråkratisering och personaltapp kommer inte att lösa sig bara för att staten tar över, utan vi måste även se på nya lösningar för etableringen av vårdföretag och hur finansieringen ska utformas. Vi bör studera länder i Europa som är framgångsrika när det gäller såväl kvalitet som korta köer, säger David Eberhard i en kommentar.

Medborgerlig Samling ställer upp i 11 av Sveriges regioner, för att komma in och påverka sjukvården. De reformer som MED står för kräver givetvis lagändringar på riksnivå, men en hel del kan göras i regionerna. Däribland att lägga fokus på kärnuppgifterna och få bukt med växande administration.

Torsdagen den 28 juli kommer David Eberhard att delta i ett panelsamtal om MEDs politiska program för Region Stockholm. Samtalet hålls på Usine, Södermalmsallén 36-38 i Stockholm. Samtalet börjar kl 18.00. Media är välkomna.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa – en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik. 2022 ställer MED upp i valet till riksdagen samt till 11 regioner och 65 kommuner.

www.www.med.se

Presskontakt
Anna Danieli, Pressansvarig, [email protected], 0761-191244