Skip to main content
Okategoriserade

Uttalande från Ilan Sadé angående regeringsombildningen

Med anledning av den regeringsombildning som Stefan Löfven idag meddelat, gör Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé följande uttalande:

”Stefan Löfven har nu valt väg och väljer regeringsombildning, samt utmanar partiledarna för en riksdagsmajoritet när det gäller en av de tre ministrarna. Det är tydligt att Löfven både försöker att rädda sin regering och så split inom alliansen. Det återstår att se om denna manöver går hem.

Jag kan konstatera att det delas ut en ny tung post till klandervärde Anders Ygeman, samt att vi ser en vänstervridning av regeringen. Även om jag, liksom Morgan Johansson, är skåning, kan jag dessvärre inte vara lika stolt som han över att han nu får sällskap av Heléne Fritzon. Socialdemokraterna i Skåne har en ganska extrem vänsterposition inom partiet, och Fritzon ska nu dessutom styra över de helt avgörande migrationsfrågorna. Fritzons bakgrund pekar främst på det gamla vanliga: politisk adel, utan större erfarenhet av någonting annat.

Slutligen kan jag notera att Löfven flera gånger nämner ordet konstitution och att han menar att det behövs en konstitutionell debatt. Ingenting kunde vara mer rätt, men jag misstänker att vi har helt olika utgångspunkter. Han talar om att alliansen är elak. Jag vill prata om tjänstemannaansvar, frågor om maktdelning och hur vi blir av med politruker och vänskapsutnämningar vid våra myndigheter och i politiken.”

 

 

 

 

 

 

 

Ilan Sadé, partiledare Medborgerlig Samling