Johan Varland - Medborgerlig Samling Skip to main content

”Mina tre huvudfrågor?
– Frihet, frihet och frihet”

Johan Varland

Kandidat #5 till EU-valet 2024

Jag heter Johan Varland och jag är en stor vän av EU-samarbetet men en stark motståndare till överstatlighet. EU skall vara ett samarbete mellan suveräna nationalstater., ingenting mer. EU-parlamentet kom till som ett försök att ge EU en air av demokrati – jag anser att parlamentet skall avvecklas.

De senaste årens försök från EU att med ”klimatkrisen” som ursäkt lägga sig i svenskarnas urgamla rätt att bruka skog, jord och naturresurser skall stoppas med full kraft.

Europa och medlemsländerna måste också snarast skaffa sig en strategi för att stoppa och reversera islams inflytande i vår del av världen. Islam utgör ett hot mot européers liv och frihet. Det som hänt i länder som Libanon och Iran får inte hända i Europa.

Det här vill jag göra i EU-parlamentet

Arbetet i EU-parlamentet bedrivs i stor utsträckning genom partigrupperna. Det är av yttersta vikt att MED ansluter sig till rätt partigrupp. Jag anser i likhet med många andra i MED att vi skall tillhöra ECR – Europeiska Konservativa och Reformister. Jag vill konsekvent ställa frågan ”Är detta verkligen en sak för EU?” och i förlängningen ”Är detta verkligen en sak för politiken?”. Med ECR kan vi arbeta för att stoppa överstatlighet, stärka medlemsstaternas nationella suveränitet och motarbeta islams inflytande i Europa.

Jag är beredd att sätta av upp till hälften av mitt arvode som EU-parlamentariker för att deltidsarvodera andra MED-lemmar och driva våra frågor på samtliga relevanta politiska arenor.

LÄS MER

Arbets- och livserfarenhet

Jag är 53 år, har fem barn i olika åldrar och har arbetat som ekonomireporter, finansanalytiker, finanschef, taxichaufför, lärare, affärsutvecklingschef, försäljare på bensinmack och en del annat. Jag är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har tillsammans med andra byggt upp ett antal företag inom tjänster, energi, naturresurser och fastighetsutveckling.

Idag ägnar jag mig huvudsakligen åt styrelseuppdrag och en egen investeringsverksamhet med engagemang inom energi, skog, fastigheter samt barn och ungas racingkarriärer. Det innebär att skrivbordsarbete blandas med praktiskt arbete i skog, lastbil och på racerbanor. Med svets, Bank-ID och laserprinter.

EU-erfarenhet

Jag har genomfört en framgångsrik lobbyingkampanj i EU-parlamentet för att förhindra att en förändringsovillig bransch fick in skadlig konkurrensbegränsning i Medical Device Directive. Vårt budskap gick fram till rapportören för direktivet och de skadliga delarna av direktivtexten ströks vid sittande bord.

Korta fakta

Namn: Johan Varland
Huvudfrågor: Frihet, frihet, frihet
Födelseår: 1970
Yrke/titel: Entreprenör och mångsysslare
Uppdrag i MED: Revisor MED Järfälla 2023, 2:e vice ordförande och partistyrelseledamot 2021–23, Revisor MED Riks 2019–21, Valarbetare och krönikör 2018–22
Utbildning: Civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm
Bakgrund: Jag har sålt prenumerationer på sossetidningar, planterat skog, sålt bensin och undervisat på tre grundskolestadier och gymnasiet. Jag har varit taxichaufför, affärsjournalist, managementkonsult, affärsutvecklingschef och finanschef. Jag har startat en handfull företag, byggt upp och börsnoterat ett fastighetsutvecklingsbolag.